Loading...
Biography2018-06-18T12:14:11+00:00

A Bit Advandelaar Art

Ad van de Laar is geboren in het Brabantse Someren (Nederland).

Hij was al jong creatief bezig. Als sologitarist speelde hij in een beatband en componeerde diverse werken, waaronder  het meest recente (2010) “the Painting Black Shadows” (zie video). Ook schreef hij teksten voor stand-up comedians. Zijn grote passie was ontwerpen (wat in zijn huidige werk te herkennen is). Hij kwam echter thuis in de zaak en zijn creatieve energie vond, in zijn vrije tijd, een uitweg in portrettekeningen, stillevens en landschappen (allen in pastel).

Hij exposeerde zijn werken in binnen- en buitenland o.a. “The Mall Galleries. Pastel Society” te Londen, het Hyatt Hotel te Brussel en Museum “De Wieger” in Deurne.

Na jaren van pastel zocht hij een meer kleurrijke expressievorm.

De werken van Mondriaan, Karel Appel, Corneille, Kandinsky, Andy Warhol en Jeff Koons spraken zeer tot zijn verbeelding. Hij zocht een eigen stijl en vond die middels het experimenteren met de alom bekende viltstift. Hij ondervond dat, door het gebruik van dit goedkope materiaal, geen duurzame werken gemaakt konden worden.

Een gerenommeerd, gepensioneerd galerie houder adviseerde hem duurzamer materiaal te gebruiken zoals acryl. Werken met  Acrylverf vereiste een totaal andere techniek en de resultaten bevredigde hem niet. Uiteindelijk vond hij acrylstiften met museum quality en kon hij in combinatie met acrylverf  en de zich  eigengemaakte techniek een voor hem bevredigend resultaat behalen. Op deze manier ontstonden de fantasy art acryl schilderijen met figuren in kleur, lijn en beweging. Hij lapt de regels der kunst aan zijn laars en gaat hierin zijn eigen weg. Daardoor heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Deze stijl is zo uniek dat men hem oprecht een Avant-garde kunstenaar kan noemen.

Omdat de kleuren voor hem bepalend zijn, laat hij deze middels zwarte contouren rondom zijn figuren (“shadows”zoals hij ze noemt),  nog beter tot hun recht komen.

Inmiddels heeft hij de aandacht getrokken van de wereld in Modern Art en stromen de uitnodigingen binnen uit landen als Duitsland, Cuba, Rusland, Amerika, Mexico, de UAE, Italië, Senegal en Rusland

Zijn werken worden inmiddels wereldwijd geëxposeerd.

Meet The Team

DOLORE MAGNA ALIQUA. UT ENIM AD MINIM VENIAM, QUIS NOSTRUD EXERCITATION ULLAMCO LABORIS NISI UT ALIQUIP.

JOE BLOGGS
CEO

JANE DOE
Co Founder

JOHN DOE
Lead Designer

Ready to Talk?

DO YOU HAVE A BIG IDEA WE CAN HELP WITH?

Contact Us